Hint Tezgâhı

5 11 2008

Dün de yazamadim..İnanilmaz bir yorgunluk var üstümde şu siralar..Gündüz okuldayken falan çok yorgun olmuyorum ama eve gelince aninda yoruluyorum…Eğer eve geldikten sonra spora gidersem hem açlıgım gidiyo hem de yorgunluğum..Böyle bi bünyem var…Bi garip…

Efenim bugünün en önemli olayi kuşkusuz OBAMA’nın Yeni Amerikan Başkani seçilmesi….Ona burda başkanlik donemi boyunca kolay gelsinlerimi yolluyorum…Bikaç ricam var kendisinden :

1 ) Irak’tan çekilsin
2) Türkiye’deki İnternet Sansürcülüğüne karsi Türkiye’ye kötü bi profil çizdiğini söylesin..Arayi biraz açsin…Türkiye’yi mantlikli kararlar vermeye çağirsin hatta zorlasin…
3) Bu yukaridaki tüm maddelerden daha önmlisi Küresel Isınmayi durdursun…

Sonunda Bush(t) gidiyo ya değmen benim keyfime : )
Tabii sadece Obama’yi değil sonunda düzgün bi kara veren Amerika halkini da kutluyorum…Hakliymişim Amerikalilardan nefret etmemekle…Sadece Bush(t)’dan nefret ediyodum…

Hazir geçen gün Hindistan’dan bahsetmişken bugün de Hint Yemeklerinden bahsedelim

Hint yemekleri baharattan ibaret gibi bişeydir ve sadece köri sosundan oluşmaz…Baharattan dolayi biraz acidir..Ve Singapurda gözünüz kapali bi biçimde metroya binerseniz sadece kokudan bir Hintli’nin yerini bulabilirdiniz..(Tested)..Ayrica bu mutfaği 9 yaşimda Singapurdaykene kesfetmemle yillardir 30 kg olan bünyem 42 kg olmuştu..Louie Anderson gibi bişey olmuştum…

Denedim de biliyorum İstanbul’un en güzel Hint Restorani da “Dubb”‘dur…Birazdan vereceğim tariflerden ilgi duyarsaniz ahanda adresi ve telefonu :

Alemdar Mah. İncili Çavuş Sok. No:10 Sultanahmet-İSTANBUL Tel: (0212) 513 73 08

Sultanahmet’te…Yerebatan Sarnicinin yan sokaği gibi bişey…Sultanahmet’le Ayasofya’nin arasinda..

Efendim önce ekmeğimizin tarifi :

Ekmeğimizin adi “Puri” (Hangi arada ekmeği”miz” olduysa ?)
Malzemelerimiz : (adini bilmediklerinizi Mısır Çarşisinda bulabilirsiniz )

250 gr.bugday unu
1 corba kasigi ghi
1 cimdik tuz
kizartmak icin ayrica ghi

Ghi mesela ? Misir çarsisina !

Yapilişi :

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir. Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur. Nemli bir beze sarilarak 30 dak. bekletilir.Hamur 4 er cm. capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir.Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir. Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir. Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir. Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir.

Pistiğinde Puri böyle bişey oluyo….

Çorbamiz da Mullagatani olsun
Malzemeler:2 yemek kaşığı eritilmis margarin 2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay Kaşığı hardal tohumu1 adet kuru soğan2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün)1 tatlı kaşığı köri1/2 çay kaşığı zerdaçal2 diş sarımsak300 ml. Domates suyu2 adet limon suyu120 ml. Sıcak su1/2 çay kaşığı kişniş Tuz

Yapilişi :

Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz.Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı yagi kızdırıp, kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz.Daha sonra içine sarımsak, karabiber, kimyon, hardal tohumu, kırmızı biber, köri, zerdaçal iyice sote ediniz.Ateşin altını kısıp, domates suyu, su, limon suyu ve tuzu ilave edip, 10 dakika kaynatınız.Servis tabağına alıp, kişniş ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz.

Mullagatani de piştiğinde yukaridaki gibi bişey oluyo…

Ana yemeğimiz de Gobi Aalo olsa mesela ?

Malzemeler
* ½ tatlı kaşığı kişniş * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber * 1 tatlı kaşığı zencefil * Taze kişniş * 1 adet orta boy kuru soğan * 1 tatlı kaşığı Garam Masala ** 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 adet iri domates * 1 çorba kaşığı tane kimyon * 250 gr. patates * 500 gr. karnabahar

(NOT: Garam Masala bir baharat karişimidir ve ayrica hazirlanir…

Aşağida saydiğim tüm baharatlari beraber çekiyorsunuz ve Garam Masalaniz hazir oluyor..
* 1 tatlı kaşığı kara biber* 1 tatlı kaşığı karanfil* 1 tatlı kaşığı kimyon tanesi* 5 cm. boyunda kabuk tarçın* 1 çorba kaşığı kakule tanesi)

Yapilişi :

Zeytinyağını kızdırın. Kimyon tanelerini içine katıp bir kaç saniye çevirin. İnce doğranmış kuru soğanı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Zencefil, acı biber, tuz ve kişnişi ilâve ederek, 2-3 dakika pişirin. 3 çorba kaşığı su ekleyin. Ve, tencerenin kapağını kapayarak, kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.Sonra, patatesleri ekleyin. Ve, yüksek ateşte, renkleri kahverengimsi olana kadar kızartın. Ocağın ateşini kısın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar kaynatın. Tencereyi ateşten indirdikten sonra, üzerine baharat karışımı Garam Masala’yı katın. En üste de, kıyılmış maydanoz serpin.

Gobi Aalo da böyle bişeydir..

Ve sira içecekte !

Sakin Kola içeyim demeyin circir olursunuz…Lassi için ? Ayran gibi ama daha garip bişey… (Bu arada Lassi Fince’de bir erkek ismi )

• 250 gr yoğurt• 250 ml su• 3 çorba kaşığı şeker• 1 su bardağı buz• 2 çorba kaşığı limon suyu• 1 çay kaşığı vanilya• 2-3 adet kakule tohumu• İsteğe göre 2 adet muz, 1 olgun mango ya da 250 gr çilek

Şu yukarida saydiklarimin hepsini Blender’dan geçirin…ahanda Mangolu Lassi

NOT: Lassi’yi yemek bittikten sonra rahatlamak için için…Yani “Rahatlamak için Lassi için”

İnternette daha birsürü güzel tarifle karşilaşabilirsiniz….

Yarin büyük ihtimalle Kiş Sporlariyla ilgili bişeyler yazicam haberiniz olsun

Reklamlar

İşlemler

Bilgi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s




%d blogcu bunu beğendi: